Blog

Híres emberek és a kávé

1. Johann Sebastian Bach

A barokk zeneszerző olyannyira szerette a kávét, hogy egy rövid operában is hangot adott ennek 1732-ben. A darab a bécsi kávézók körének virágzása iránti felháborodást gúnyolja ki, hiszen abban az időben a kávé egyfajta „bűnös társadalmi szenvedélynek” minősült.

2. Ludwig Van Beetowen
Az impulzív viselkedéséről is ismert Beetowen egyenként számolta meg minden csésze kávéjához a 60 szem kávébabot, ami 10 szemmel több, mint a helyenvalónak tartott 50 szem, ami egy eszpresszó elkészítéséhez szükséges. Életrajzírója szerint, egyszer úgy küldött el egy nem szívesen látott vendéget, hogy megkérdezte tőle, hogy kér-e egy csésze kávét mielőtt távozik.
3. Voltaire
A Candide szerzője állítólag 40-50 csésze kávét is megivott naponta, valószínűleg csokoládéval vegyítve. Összehasonlításképp tennénk hozzá, hogy egy mérés szeri
nt megközelítőleg 70 csésze kávé egymásutáni elfogyasztása halált okozhat. Ehhez képest Voltaire 83 évig élt, ami a 18. században igencsak példaértékű volt.  Talán a kávé az élet elixírje?
4. Bonaparte Napoleon
A hadvezér, később francia császár a halálos ágyán is egy kanálnyi kávét kért: „A kávé engem felélénkít, gyomorégést és fájdalmat okoz, de az élvezet mindent elnyom. Inkább szenvedek, minthogy a szenvedélyem nélkül éljek.” Keveset aludt, mert az alvást időpocsékolásnak tartotta, ezért szinte bárhol el tudott szunyókálni. A hadjáratai előtt pedig a kávéval tartotta ébren magát.
5. Erzsébet királynő, Sissi
Kevesen említik, hogy Sissi kedvenc kávéja a bécsi kávé volt, amit előszeretettel fogyasztott kedvenc virágával lefőzve, az ibolyával. A régi füveskönyvek szerint szerelmi bájital is készíthető a növényből.

Olvasnivalók

Legújabb híreink

Hol találtsz meg minket?

Kávéházaink

M3 Outlet, Polgár

A Polgáron található M3 OUTLET területén elhelyezkedő California Coffee Company kávéház egy vibráló és barátságos környezetet kínál a kávékedvelőknek. A kávéház kínálatában szerepelnek különleges kávékülönlegességek, frissítő limonádék, ízletes sütemények és mennyei grillezett szendvicsek is. A látványos belső tér, a kényelmes ülőhelyek és a barátságos személyzet hozzájárulnak ahhoz, hogy kellemes kávézó élményben részesüljünk. A kávéház teraszáról élvezhetjük a kellemes környezetet és a friss levegőt. Legyen szó egy reggeli kávéról vagy egy délutáni pihenőről, a California Coffee company a tökéletes hely a kikapcsolódásra és a kávé élvezetére.

Teréz körút

A California Coffee Company elsőként megnyílt kávézója hamar a fiatal üzletemberek és az egyetemisták kedvenc helyévé vált. Ha üzleti találkozód van vagy tanulni szeretnél, esetleg szeretnél ejtőzni kicsit a kényelmes székekben egy csésze forró kávéval a kezedben, kávézónkban tökéletes helyre lelsz. Gőzölgő kávékülönlegességekkel, friss szendvicsekkel és ízletes süteményekkel várunk délelőtt 7-23 óráig.

Szent István tér

Pazar kilátással és igazi különlegességekkel várjuk a kávé szerelmeseit a belváros szívében. A Bazilika szomszédságában található kávézónkban folyton pezseg az élet, a székesegyházra nyíló, lélegzetelállító panoráma, a jó zene és a pezsgő, vibráló atmoszféra szinte vonzza a fiatalokat és a turistákat. Térj be hozzánk, és győződj meg róla magad!

Kálvin tér

Másodikként megnyitott kávézónkat elsősorban a közelben tanuló magyar és külföldi egyetemisták látogatják, így a légkör is mindig fiatalos és lendületet adó. Tökéletes hely ez egy kis kikapcsolódásra két óra között, de akiket nem zavar a beszélgetés moraja, az még a tanuláshoz is megtalálja a megfelelő zugot. És mindezt a legfinomabb kávék társaságában tehetik meg.

Liszt Ferenc tér

Liszt Ferenc téri kávézónkban visszarepülhetsz a múltba! A kávézó elődje a századfordulón igen kedvelt volt a vendégek körében, és azt szeretnénk, ha a hely újra Budapest egyik legkedveltebb kávézója lehetne. Már a dizájn kialakításánál is törekedtünk a kulturális-történelmi örökségek megőrzésére, felpezsdítve azt némi fiatalos és dinamikus stílussal. Látogass el hozzánk, és idézd fel a múltat velünk és egy gőzölgő kávéval.

Corvin sétány

A nyughatatlan Corvin sétányon nyitott új üzletünk kellemes menedéket nyújt azoknak, akik kávékülönlegességekre, süteményre, vagy friss szendvicsekre vágynak a vásárlást, edzést, vagy nézelődést követően. Az egyetem közelsége miatt pedig itt is fokozottan ügyelünk a megfelelő tanulókörnyezet kialakítására, hogy a nálunk felkészülő diákok is hatalmas mosollyal távozzanak!