Blog

Érdekességek a kávék világából

Kevés dolog olyan ízletes mint egy jól lefőzött csésze kávé. Egy apró korty és máris egyszerűbb szembenézni a világgal.

 1. A kávé a legnépszerűbb ital a világon – évente 400 milliárd csészényit fogyasztanak belőle világszerte.
 2. Egyetlen csésze kávé elkészítéséhez szükséges kávébab termesztéséhez megközelítőleg 140 liter vízre van szükség!
 3. Az ősi Törökországban egy nő törvényesen elválhatott férjétől, ha az nem biztosított számára kávét.
 4. A cappuccino ital színe azonos a kapucínus szerzetesek (nagyméretű, fölhajtható kapucnis) csuhájának tejeskávé-dió színével, innen ered az elnevezés.
 5. Nem minden kávé készül ugyanúgy. Keresse a méltányos kereskedelem emblémával hitelesített kávékat. (Ez alapvetően azt jelenti, hogy a kávétermelők élete, munkája és kereskedelmi módszere egyaránt hitelesített és minőségi.)
 6. A koffein növeli az agy azon képességét, ami alapján könnyebben ismeri fel a pozitív gondolatokhoz kapcsolódó szavakat, azonban ugyanez nem érvényes a negatív gondolatokhoz kapcsolódó szavak esetén. Így tehát a kávé ténylegesen boldogabbá tesz.
 7. Egy átlagos dolgozó ember napi 24 percet tölt forró italok készítésével, vagy azok felszolgálásával. Egy átlagos életidő alatt ez 190 napnyi kimaradást jelent a produktív munkából!
 8. Egy ,,gyors” kávészünet – ennyi kéne hogy legyen az egész! A kávé fogyasztása közvetlenül az őrölés után a legjobb. Ez az egyedi íz 900 különböző aromának köszönhető amely 15 perc elteltével már nem lép reakcióba a vízzel.
 9. Már a kávé puszta illata elegendő ahhoz hogy csökkentse az agyban az alváshiány hatásait.
 10. Vincent Van Gogh híres kávérajongó volt, aki azt vallotta magáról, hogy a „fekete” nagyban növelte a kreativitását.
 11. Közismert mondata: „Próbáltam nyomatékosítani azon meglátásomat, miszerint a kávézó egy olyan hely, ahol az ember tönkreteheti magát, megőrülhet, vagy bűnt követhet el.”
 12. Az olaj után a kávé a második legkeresettebb árucikk a világon.

Olvasnivalók

Legújabb híreink

Hol találtsz meg minket?

Kávéházaink

M3 Outlet, Polgár

A Polgáron található M3 OUTLET területén elhelyezkedő California Coffee Company kávéház egy vibráló és barátságos környezetet kínál a kávékedvelőknek. A kávéház kínálatában szerepelnek különleges kávékülönlegességek, frissítő limonádék, ízletes sütemények és mennyei grillezett szendvicsek is. A látványos belső tér, a kényelmes ülőhelyek és a barátságos személyzet hozzájárulnak ahhoz, hogy kellemes kávézó élményben részesüljünk. A kávéház teraszáról élvezhetjük a kellemes környezetet és a friss levegőt. Legyen szó egy reggeli kávéról vagy egy délutáni pihenőről, a California Coffee company a tökéletes hely a kikapcsolódásra és a kávé élvezetére.

Teréz körút

A California Coffee Company elsőként megnyílt kávézója hamar a fiatal üzletemberek és az egyetemisták kedvenc helyévé vált. Ha üzleti találkozód van vagy tanulni szeretnél, esetleg szeretnél ejtőzni kicsit a kényelmes székekben egy csésze forró kávéval a kezedben, kávézónkban tökéletes helyre lelsz. Gőzölgő kávékülönlegességekkel, friss szendvicsekkel és ízletes süteményekkel várunk délelőtt 7-23 óráig.

Szent István tér

Pazar kilátással és igazi különlegességekkel várjuk a kávé szerelmeseit a belváros szívében. A Bazilika szomszédságában található kávézónkban folyton pezseg az élet, a székesegyházra nyíló, lélegzetelállító panoráma, a jó zene és a pezsgő, vibráló atmoszféra szinte vonzza a fiatalokat és a turistákat. Térj be hozzánk, és győződj meg róla magad!

Kálvin tér

Másodikként megnyitott kávézónkat elsősorban a közelben tanuló magyar és külföldi egyetemisták látogatják, így a légkör is mindig fiatalos és lendületet adó. Tökéletes hely ez egy kis kikapcsolódásra két óra között, de akiket nem zavar a beszélgetés moraja, az még a tanuláshoz is megtalálja a megfelelő zugot. És mindezt a legfinomabb kávék társaságában tehetik meg.

Liszt Ferenc tér

Liszt Ferenc téri kávézónkban visszarepülhetsz a múltba! A kávézó elődje a századfordulón igen kedvelt volt a vendégek körében, és azt szeretnénk, ha a hely újra Budapest egyik legkedveltebb kávézója lehetne. Már a dizájn kialakításánál is törekedtünk a kulturális-történelmi örökségek megőrzésére, felpezsdítve azt némi fiatalos és dinamikus stílussal. Látogass el hozzánk, és idézd fel a múltat velünk és egy gőzölgő kávéval.

Corvin sétány

A nyughatatlan Corvin sétányon nyitott új üzletünk kellemes menedéket nyújt azoknak, akik kávékülönlegességekre, süteményre, vagy friss szendvicsekre vágynak a vásárlást, edzést, vagy nézelődést követően. Az egyetem közelsége miatt pedig itt is fokozottan ügyelünk a megfelelő tanulókörnyezet kialakítására, hogy a nálunk felkészülő diákok is hatalmas mosollyal távozzanak!